Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pusztulat

Elhagyatott bányászüdülő és kemping a Balatonnál 3/3

MÉV üdülő és kemping, Balatonkeresztúr

2019. augusztus 12. - Indián János

A beszámoló ennek a bejegyzésnek a folytatása.

Míg én tanácstalanul toporogtam a MÉV üdülő fáinak árnyékában, hirtelen zörögni kezdett a bokor, és Fülöp dugta ki a fejét a levelek sűrűjéből. A szemében izgatottság fénye pislákolt, mikor kimondta azt, amire egy ilyen nap után egyáltalán nem számítottam: - Azt hiszem, találtam még egy házat.

mev_haz_0.jpg

Nem volt mese, én is belevetettem magam az elvadult növényzetbe. A fölénk hajoló fák lombjai közt átszűrődő fény sejtelmes félhomályában botladozva egyszer csak egy roskatag kerítés állta el az utat, de mögötte már tisztán kivehető volt a leharcolt épület hátsó fala. A kihasasodott drótkerítés csekély akadálynak bizonyult, így rövidesen egy rémfilmbe illő, kísérteties helyen találtuk magunkat.

mev_haz_8.jpg

Több rogyadozó épület fogott közre egy kis udvart, ahol térdig gázoltunk a ragadós aljnövényzetben. Középen göcsörtös fa nyúlt felénk korhadt ágaival, a kúszónövények pedig minden egyes épületre felkapaszkodtak, hogy szépen lassan birtokba vegyék őket.

mev_haz_9.JPG

Mivel hátulról támadtunk, először kerülnünk kellett. Hamarosan egy bútorkupacnál lyukadtunk ki, ami egy palatető alatt tornyosult. Talán egy kocsibeálló lehetett valamikor. Ezt balról egy autószerelő műhely, jobbról egy összetákolt garázs és egy kisebb műhely fogta közre.

mev_haz_10.JPG

Az autójavító műhelyben sok kis érdekességre leltünk, például hetilapokra a ’90-es évek elejéről vagy egy középiskolás diáklány tankönyveire, füzeteire és dolgozataira.

A kisebb műhelyben a falon függő ABBA poszter alatt roskadásig volt az asztal különféle alkatrészekkel és ketyerékkel, valamint meghatározhatatlan tartalmú üvegekkel. Még dísztárcsát és egy ezeréves monitort is találtunk.

Ezután a raktár következett, ahol rengeteg üveg és edény mellett különféle jégkrémeket és üdítőket kínáló reklámtáblák foglaltak helyet. Elképzelhető, hogy a szemközti kempingből hozták át ezeket, de az sem kizárt, hogy – kerítések ide vagy oda - ez az összes telek (kemping, üdülő, műhelyek a házzal) egymáshoz tartozik.

A lakórészben több szoba sorakozott egymás mellett, ill. konyha és fürdő is tartozott ezekhez. Elég sok bútor a helyén volt még, és még egy fél vezetékes telefont is találtunk. A padlásra nindzsákat megszégyenítő ügyességgel jutottunk fel, az ingatag bútorokat megmászva. Mint az hamarosan kiderült, kár volt a testi épségünket kockáztatni, mert egy üres lavóron kívül nem volt fent semmi, csak fullasztó hőség és félhomály.

Még egyszer körbejártam a házban, és amikor kiértem az udvarra, Fülöp bukkant elő a raktár melletti sűrű indafüggöny mögül. Már vártam, hogy közölje, újabb házat talált, ám ezúttal nem volt ilyen szerencsénk. Panaszkodásra persze semmi okunk nem lehetett, hiszen eredetileg egyetlen helyet szerettünk volna megnézni, és végül három lett belőle. Egy fárasztó, de eredményes napon voltunk túl, ami minden várakozásunkat felülmúlta. Fülöpöt máskor is el fogom hívni, mert olyan a szeme, akár Legolasé.

mev_kemp_54.jpg

Ennyi lett volna ez a kis őszi kaland 3 felvonásban. Még mindig maradt néhány adósságom tavalyról, de friss beszámolókra is lehet számítani a nem túl távoli jövőben. Tehát minden okotok megvan rá, hogy továbbra is olvassátok a Pusztulatot.

 

Kiegészítő képcsokor:

Kattints a képre a galéria megnyitásához

 

vizjel2.png

Ne maradj le semmiről! Kövesd a blogot: Facebook, YouTube, Instagram

A bejegyzés trackback címe:

https://pusztulat.blog.hu/api/trackback/id/tr9614924902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása